A great man is one who collects knowledge the way a bee collects honey and uses it to help people overcome the difficulties they endure - hunger, ignorance and disease!
- Nikola Tesla

Remember, remember always, that all of us, and you and I especially, are descended from immigrants and revolutionists.
- Franklin Roosevelt

While their territory has been devastated and their homes despoiled, the spirit of the Serbian people has not been broken.
- Woodrow Wilson

Дејан Јелача (Јагодина, 7. јун 1979) је српски глумац, аутор и водитељ ТВ емисије 30 минута. Јелача већ тринаест година живи и ради у Њујорку.

Дејан Јелача је прву улогу добио 1998. у ТВ серији Канал Мимо, па наредну тек 2010. у популарној серији Приђи ближе где је играо Дејана Ракића и био запажен међу српском публиком. Будући да се 2004. преселио у Њујорк, Јелача је остварио неколико улога у америчким продукцијама: у кратким филмовима Blossoms of Faith и American Rouge, као и веће улоге у документарној серији A Crime to Remember и у крими–мистерији Elementary, поред Луси Лу. Дејан својим највећим глумачким достигнућем сматра улогу краља Александра Карађорђевића, која му је поверена у другој сезони серије Заборављени умови Србије.

Дејан Јелача се неко време бавио и синхронизацијом америчких документарних филмова NBC продукције за источноевропско говорно подручје, као и моделингом.

До јануара 2016. године изашло је чак шест сезона Дејанове ауторске ТВ емисије 30 минута. Емисија је осмишљена као получасовни дијалог између водитеља и госта, у коме се госту неретко допусти да произвољно одабере тему разговора. Људи које позива у емисију су, како тврди, не увек и најпопуларније личности у земљи, али обавезно призната имена у својој професији. 30 минута емитује се на АРТ каналу, и како Дејан додаје, ту ће се емитовати и даље.

Део плејаде гостију чине Милена Дравић, Ружица Сокић, Љиљана Благојевић, Љиљана Стјепановић, Ева Рас, Светозар Цветковић, Тања Бошковић, Верица Ракочевић, Весна Дедић, Небојша Глоговац, Бранислав Лечић, Јован Ћирилов, Наташа Нинковић и други.

Поред тога што је дипломирао на Академији уметности у Београду, о приватном животу Дејана Јелаче не зна се много, осим да, како каже у Њујорку живи свој сан. Дејан често истиче да му је живот у Сједињеним Државама у почетку био тежак, али да је елан и мотивацију да издржи непрестано добијао од својих пријатеља и породице.

Најпознатији међу Дејановим холивудским пријатељима су свакако Адријана Лима, Миранда Кер и Хајди Клум.

Извор: Wikipedia

Serbica Americana

 

zaduzbine online

 

OrthoPrax

OrthoPrax - Experience the Living Church

OrthoPrax - Experience the Living Church

 

THE SERBIAN CHRISTIAN HERITAGE OF AMERICA: The Historical, Spiritual and Cultural Presence of the Serbian Diaspora in North America (1815-2019)

 

The Christian Heritage of Kosovo and Metohija

 

Zaduzbine Kosova i Metohije

Mailing-List


serbica americana logo

Aronia Treasure - ArmedinaUSA

 

Opolo

 

Tvrdos